Babymassage

Jullie band nog hechter…

De cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 7-8 maanden (kruipleeftijd). De babymassage is een goede manier om je band met de pasgeborene nog sterker te maken. Het lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Nu is er een moment van volledige aandacht voor elkaar in deze vaak hectische periode.

Positieve effecten van babymassage:

Het resultaat is een totale ontspanning voor de baby en heeft een positieve werking op de hechting tussen jullie.

Bevordert de nachtrust.

Positieve invloed op hechting van ouder en baby.

Het werkt ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en zich overstrekken.

Het verhoogt de weerstand.

Baby’s die regelmatig gemasseerd worden groeien beter.

Het bevordert de spijsvertering en werkt positief bij verstopping en krampjes.

mom4

Individuele Babymassage

Cursus voor één ouder met baby of beide ouders/verzorgers met hun baby. Het is dus mogelijk om de cursus samen met je partner te volgen waarbij één van jullie oefent met de baby en de ander op een pop.

De inhoud en het tempo is gemakkelijk aan jou en je baby aan te passen. Dit zorgt voor rust en ruimte. Je kan zelf een dag en een tijd kiezen. Komt het een keer niet goed uit, dan kan je in overleg de les verzetten naar een andere dag. De cursus is 3 lessen van 60 minuten op onze locatie of bij jou thuis.

mom5

Eigen duo/groepscursus Babymassage

Stel zelf je groepje samen. Een duo of groep van maximaal 5 personen. Dit geeft een relaxte sfeer omdat je elkaar al kent. Je leert in 4 lessen van 75 minuten (duocursus) of 4 lessen van 90 minuten (groepscursus, max 5 pers.) de volledige babymassage. Tijden, dagen en locatie worden in overleg vastgesteld.

mom2

Groepscursus Babymassage

Gezellig in een groepje (max 5 personen) met andere moeders leren hoe je je baby kan masseren. Je leert in 4 lessen van 90 minuten het hele programma van de Babymassage kennen. We sluiten elke les af met thee en iets lekkers. Er is dan ook tijd om je ervaringen te delen met elkaar. Kijk hier voor de data voor de groepscursus.

Hoe & wat?

Tijdens de cursus babymassage leer je je kindje masseren volgens de Shantala methode. Je leert stapsgewijs het volledige babymassage programma. In elke les worden nieuwe grepen geleerd en de reeds geleerde grepen herhaald. De cursus is zo opgezet dat je de massage in alle rust kan leren. Wanneer je baby tijdens het masseren honger krijgt of even verdrietig is, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om even te voeden of te troosten.

Tijdens de cursus zit je met je baby op een yoga mat met kussens op de grond. Je baby ligt op of tussen jouw benen. Huid  op  huid contact heeft de voorkeur. We  raden aan een korte broek of rok mee te nemen. Dit is overigens ook prettig voor jezelf omdat de ruimte natuurlijk lekker warm is.

De cursus is inclusief persoonlijk programmaboekje met alle handgrepen & tips, en een 50ml flesje van onze 100% natuurlijke  en pure massage-olie om thuis te kunnen oefenen.