Babymassage

Jullie band nog hechter…

De babymassage is een goede manier om de band met je baby nog sterker te maken. Het lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Tijdens de massage creëer je een moment van volledige aandacht voor elkaar in deze vaak hectische periode. De cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 7-8 maanden (kruipleeftijd).

Positieve effecten van babymassage:

Bevordert de nachtrust.

Positieve invloed op hechting van ouder en baby.

Het werkt ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en zich overstrekken.

Het verhoogt de weerstand.

Baby’s die regelmatig gemasseerd worden groeien beter.

Het bevordert de spijsvertering en werkt positief bij verstopping en krampjes.

Het resultaat is een totale ontspanning voor de baby en heeft een positieve werking op de hechting tussen jullie.

Individuele cursus

Cursus voor één ouder met baby of beide ouders/verzorgers met hun baby. Het is dus mogelijk om de cursus samen met je partner te volgen waarbij één van jullie oefent met de baby en de ander op een pop.

De inhoud en het tempo is gemakkelijk aan jou en je baby aan te passen. Dit zorgt voor rust en ruimte. Je kan zelf een dag en een tijd kiezen. Komt het een keer niet goed uit, dan kan je in overleg de les verzetten naar een andere dag. De cursus is 3 lessen van 60 minuten op onze locatie of bij jou thuis.

Zelf samengestelde duo/groepscursus

Stel zelf je groepje samen. Een duo of groep van maximaal 5 personen. Dit geeft een relaxte sfeer omdat je elkaar al kent. Je leert in 4 lessen van 75 minuten (duocursus) of 4 lessen van 90 minuten (groepscursus, max 5 pers.) de volledige babymassage. Tijden, dagen en locatie worden in overleg vastgesteld. De duo cursus is ook erg leuk voor ouders met een tweeling.

Groepscursus

Gezellig in een groepje (max 5 personen) met andere moeders leren hoe je je baby kan masseren. Je leert in 4 lessen van 90 minuten het hele programma van de babymassage kennen. We sluiten elke les af met thee en iets lekkers. Er is dan ook tijd om je ervaringen te delen met elkaar. Kijk hier voor de data voor de groepscursus.

mom5

Je leert tijdens de cursus stapsgewijs het volledige babymassage programma volgens de Shantala methode. In elke les worden nieuwe massage technieken geleerd en de reeds geleerde technieken herhaald. De cursus is zo opgezet dat je de massage in alle rust kan aan leren. Wanneer je baby tijdens het masseren honger krijgt of even verdrietig is, dan is er altijd de mogelijkheid om even te voeden of te troosten. Tijdens de cursus zit je op een mat/kussens op de grond met je baby op of tussen jouw benen.

Voor meer informatie kan je me altijd bereiken via whatsapp of per mail.

Reviews

Frank en Ghislaine

We hebben de cursus babymassage samen met een ander stel gedaan en het is heel goed bevallen.

Beide baby’s reageerden er goed op, hadden het naar hun zin en werden er heel relaxt van.

Wat fijn is, is dat je rustig begint en het gedurende de 4 cursusdagen geleidelijk opbouwt naar een volledige massage.

Lieke legt alles goed uit, is heel geduldig en zorgt voor een prettige sfeer. Daarnaast houdt ze rekening met de situatie van de baby’s en geeft ze allerlei tips.

De producten van Petit & Jolie zijn trouwens ook heel fijn!

Kortom, echt een aanrader om te doen 😃

Nogmaals bedankt voor de fijne cursus.

 Mike

 

Mike, vader van Alya:

“Als pas geboren vader zocht ik naar manieren om een band te krijgen met mijn baby, borstvoeding geven heb ik na 2 pogingen opgegeven ;-).

Ylva, de pasgeboren moeder, was erg enthousiast over baby massage. Ik heb meteen, na 1 les aanhaken, kenbaar gemaakt bij Lieke dat dit ook geweldig zou zijn voor een groep kerels. Dus.. voor de eerst volgende papa-baby-massage cursus meld ik mijzelf aan!”

Jolynn

 

Lenn en ik hebben genoten van de lessen Babymassage! Zo een fijn en bijzonder moment samen met je kind en de andere mama’s met hun kindjes. Lieke is heel relax, heeft goede tips en geeft de lessen ook een persoonlijk tintje. Kortom: een aanrader!

image1
FullSizeRender

 

foto2

Tarieven

mom2

Individuele cursus 

 

 

Eigen duo-cursus 

 

 

 

Eigen groepscursus 

 

 

 

Groepscursus  

 

 

De cursus is inclusief programma mapje met alle handgrepen & tips, en een 50ml flesje van onze natuurlijke  en pure massage-olie om thuis mee te kunnen oefenen.